Θεατρικός Χειμώνας 2012-2013

“Η Άλωση της Κωσταντίας”

Ο Βασίλης Παλαιολόγος θα συμμετέχει στην θεατρική παράσταση με τον τίτλο < Η Άλωση της Κωσταντίας> βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Μακριδάκη. Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο Μεταξουργείο σε θεατρική διασκευή-μουσική επιμέλεια-σκηνοθεσία του  Χρήστου Βαλαβανίδη. Στην παράσταση παίζουν Αννα Βαγενά Ελένη Γερασιμίδου Βασίλης Παλαιολόγος.

«Η Άλωση της Κωσταντίας» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη των Εκδόσεων της Εστίας και παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Βαλαβανίδη.

Δύο γυναίκες φίλες, σύγχρονες Ελληνίδες της Πόλης, η Άννα Βαγενά και η Ελένη Γερασιμίδου,  ζουν και βιώνουν μέσα από τη διήγηση ενός γράμματος ανείπωτες καταστάσεις! Αποστολέας αυτού του γράμματος ο Βασίλης Παλαιολόγος ο γαμπρός της Κωσταντίας

Οι δύο φίλες, είναι από τους λίγους Έλληνες που έχουν απομείνει στην Πόλη και παλεύουν να συνυπάρξουν αρμονικά με τους Τούρκους και τις αναμνήσεις μιας ζωής αλλοτινής. Μέσα από το έργο αναδύονται οι πολιτισμικές, πολιτικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των δύο λαών, που καλούνται να συγκατοικήσουν, απρόθυμοι πια και οι δύο να καταρρίψουν τις αποστάσεις που τους χωρίζουν. Με όχημα το χιούμορ ο συγγραφέας καταφέρνει να θίξει εκ νέου ζητήματα που φαίνονται πια σκονισμένα.

Μια ιστορία που έχει ρίζες στον Ελληνισμό της Πόλης και φτάνει μέχρι την Ελλάδα του σήμερα. Η συγκίνηση εναλλάσσεται με το γέλιο και την ελπίδα, μέσα από τις απολαυστικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών, καθώς και του τρίτου προσώπου της ιστορίας, του Βασίλη Παλαιολόγου.

Συντελεστές
Διασκευή, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Χρήστος Βαλαβανίδης
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν 
Άννα Βαγενά, Ελένη Γερασιμίδου και Βασίλης Παλαιολόγος.