2007 – 2008

“Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας”

Ο Βασίλης Παλαιολόγος θα εμφανίζεται στη θεατρική παράσταση με τον τίτλο «Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα που ανεβαίνει στο Θέατρο Δανδουλάκη.

 

Κριτικές & Σχόλια:

  • ΕΞΟΔΟΣ, 31-01-2008
  • “Καλές στιγμές είχαν ο Βασίλης Παλαιολόγος και η Μαρία Θεοχάρη.”Μαρένα Καδιγιαννοπούλου

 

Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας

 

Στην παράσταση επίσης πρωταγωνιστούν οι: Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Μαρίνος, Κατιάνα Μπαλανίκα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κώστας Σπυρόπουλος, Γρηγόρης Σταμούλης, Κατερίνα Θεοχάρη, Ζώγια Σεβαστιανού, Λευτέρης Λαμπράκης, Ολυμπία Σκορδίλη.

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης.
Μουσική και τραγούδια: Σταμάτης Κραουνάκης
Φωτισμός: Ελευθερία Ντεκό.
Οι παραστάσεις ξεκινούν 29/11/2007.

 

Tο έργο

«Ο Αισχύλος σκοτώθηκε από χελώνα, που του ‘πεσε στο κεφάλι. Ο Σοφοκλής πνίγηκε, από ρόγα σταφυλιού. Τον Ευριπίδη τον έφαγαν κάτι βρωμόσκυλα». Οι Ρήγας-Αποστόλου, ευτυχώς (???) γράφουν ακόμα! Και γράφουν για μια ντίβα του θεάτρου, που ψάχνει την εμπορική επιτυχία. Για μια υπεύθυνη θεάτρου, που ψάχνει την ποιότητα. Για δυο νέους συγγραφείς, που ψάχνουν την καλλιτεχνική καταξίωση. Για μια θεατρική επιχειρηματία, που ψάχνει για απλήρωτο σεξ. Για έναν «υπερμεγέθη» ζεν πρεμιέ, που ψάχνει για κορόιδα! Και για τη μάνα του που την έχασε στο πόλεμο της μεταπολίτευσης. Για μια νέα ηθοποιό, που ψάχνει για ρόλο. Για έναν νεαρό ηθοποιό, που ψάχνει ευκαιρία. Για μια βοηθό σκηνοθέτη, που ψάχνει τις σημειώσεις της. Για έναν ντετέκτιβ, που ψάχνει για ένα θύμα και έντεκα πιθανούς δολοφόνους. Ένα έργο με τόσο ψάξιμο, που δεν μπορεί παρά να είναι «ψαγμένο»!

Το καινούριο θεατρικό έργο των Αλ. Ρήγα και Δημ. Αποστόλου «Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας» είναι μια κωμωδία για τα παρασκήνια του θεάτρου και της ζωής, όπου ο καθένας μας για άλλα ψάχνει, άλλα θέλει πραγματικά, και άλλα -τελείως όμως- τον βρίσκουνε.

 

Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας